Weer niet gelukt …

3 januari 2018

 

De stelling van de Gelderlander dec 2017:
Het is heel verstandig goede voornemens te maken.

 

 

Weer niet gelukt …

Na jaren van frustratie en zelfverwijt ‘weer niet gelukt!’ heb ik nog maar één voornemen. Dit voornemen is zeer overzichtelijk, goed te doen en lukt me wel. Welke? Geen. Geen voornemens leveren me veel op. Schuldgevoelens omtrent het niet slagen in: meer sporten, mega omzet, eindelijk die leuke man vinden, eindeloos geduld met mijn puberdochter, attenter zijn naar familie en vrienden, zijn daarmee van de baan. Heerlijk. Wat een rust! Geen stress, frustratie of schuldgevoelens zijn overigens heel gezond voor lijf en geest. Mooi meegenomen toch? Het heeft even geduurd maar ik ben erachter. Wanneer het mijn tijd is om een innerlijk verlangen of doel waar te maken doe ik het toch wel. Dan is het geen voornemen meer, maar een besluit. Mijn voornemens stranden vaak, besluiten aanmerkelijk minder. Ik wens iedereen een fantastisch 2018 en veel plezier in de besluitvorming.