Tol of anders geen weg

1 maart 2017

De regio wordt duidelijk achtergesteld ten opzichte van de Randstad, een goed voorbeeld daarvan is het standpunt van Rutte: er moet worden geheven om de verlening van de A15 te betalen. (1 maart 2017)

 

Tol of anders maar geen weg … 

Minister Rutte noemt bovenstaand, of op mijn manier of anders maar niet, een alternatief. Waar ik vandaan kom valt zoiets in de categorie: ‘slikken of stikken’. Meer nog erger ik me aan zijn ontkennen en negeren van de klacht dat regio’s zich achtergesteld voelen ten opzichte van de Randstad en aandacht van politiek Den Haag. Rutte: ‘Ik hoor dat heel vaak. Ik herken het niet. Maar ik moet het serieus nemen.’ Je zou denken als je iets heel vaak hoort dat er iets van (h)erkenning optreedt. Maar goed. Wordt de Gelderse automobilist niet wat zwaar belast met wegenbelasting én tol? Welnee, dat gaat straks ook elders gebeuren, aldus Rutte, maar geen antwoord is op de vraag. Wél steunt hij het verzet van automobilisten in de grensstreek tegen de Duitse tolheffing. Want dat is, vindt hij, een slecht plan. Zijn plan is goed, bij de buren is eenzelfde plan slecht. Begrijpt u het nog?