Samen een Top Team

 

Meer van hetzelfde geeft enkel dat. Hetzelfde.
Pas als verschillen zich verbinden,
krijg je een unieke smaak.

 

Ik hoor het vaak: ‘Dat we niet vol gas gaan ligt niet aan mij, het ligt aan de ander.’ Dan vraag ik me dan af: wat maakt dat een teamlid wordt gezien als de zwakste schakel? Omdat hij/zij niet over een bepaalde vaardigheid beschikt? Een eend zwemt nu eenmaal gemakkelijker dan een schaap. Een vis zwemt ook heel aardig en kan aanmerkelijk langer onder water dan de eend. Is de kracht van de een, de zwakte van de ander? Of is de ander gewoon uniek in zijn talent? Kan hij/zij zijn talenten wel kwijt binnen het team? Presteert er iemand in het team onder zijn/haar vermogen? Dan vraag ik me af: wat houdt iemand tegen om in zijn of haar kracht te komen? Zit hij of zij wel op de juiste plek? Is die plek wel vrij, of hadden we liever iemand anders op die plek gehad? 

 

Een goed team zet samen de schouders eronder. Ieder naar eigen kunnen, in zijn/haar eigen unieke kracht, in zijn/haar eigen plezier en unieke vermogen. Dat is op zichzelf al een heel goede prestatie. Wat is het verschil tussen een goed team en een topteam?

 

Een topteam heeft daarnaast ook nog de juiste attitude én de gedeelde wil het te zijn. Mensen die deel uitmaken van een topteam halen het beste uit zichzelf én het beste uit elkaar. Een topteam koestert de verschillen in talenten om zo de unieke smaak tot stand te brengen. Eerbiedigt de anciënniteit, neemt eigen verantwoordelijkheid en gunt de ander de zijne, neemt de juiste plek en positie in en gunt de ander de zijne, heeft de juiste balans tussen geven en nemen. Dat maakt een team tot een topteam. Wil je weten hoe je dit kan bereiken? Ik ben slecht een telefoontje van je verwijdert.