Respect

12 december 2013

Nu moedig ik mijn klanten – iedereen eigenlijk – altijd aan gerust eens tijd nemen te genieten en trots te zijn op hun ontwikkelingen en prestaties. Om stil te staan. Stil staan, memoreren, beseffen … genieten. Tijd nemen om tot je door te laten dringen: poeh, poeh, nou, nou, het was me wat. Wat een reis, wat een avontuur. Een ambitieus doel is werkelijkheid geworden. Missie volbracht. Respect!

 

Echt tijd nemen lukt doorgaans niet als we meteen doorhollen naar het volgende doel of actiepunt. Waar het feitelijk over gaat is tijd nemen jezelf respect te gunnen met een hoofdletter R.

 

Waarom begin ik hier over?

 

Gisteren was mijn redacteur Tosca Ruijs van uitgeverij Scriptum op bezoek. Ze ondernam niet alleen de treinreis van Schiedam naar Nijmegen. Ze bracht ook nog van alles voor me mee. Lekkers voor bij de thee, zelfs een persoonlijk geschenk voor onder mijn Kerstboom. Dat was al fantastisch natuurlijk en het ging nog verder. Uit haar rugzak kwam nog een goodiebag met boeken én de aanbiedingsfolder van Scriptum voorjaar 2014.

 

In alles was het een bijzonder prettige en leerzame dag. Natuurlijk hebben we eerst het lekkers bij de thee opgegeten. Mijn kerstcadeautje staat samen met de boeken op het dressoir. De folder heeft de keukentafel nog niet verlaten. Gisteravond en ook vandaag kijk ik er al de hele dag naar. Terwijl? Ik heb van alles te doen, een hup-hup-in-de-benen-aan-werk-geen-gebrek dag, maar mijn aandacht werd steeds naar de folder getrokken.

 

Ik zie mijn naam, de omslag … Het ziet er erg ‘echt’ uit allemaal. Dan realiseer ik me dat een boek schrijven – zeker een persoonlijk boek als het mijne – veel meer vraagt dan tijd alleen. Vanaf maart 2013 of zo ben ik onderweg geweest met doelen en ambities, gebaseerd op dromen en ’toevalligheden’. Zo ging het ook met mijn boek. Vandaag, 12 december 2013, ligt de aanbiedingsfolder waar een uitsnede van mijn omslag voor is gebruikt, waar ik zelfs als eerste auteur in word genoemd op mijn keukentafel.

 

Dan besef ik dat ik mezelf nauwelijks tot geen tijd heb gegund stil te staan.

 

Zo dadelijk ga ik gul beginnen met tijd nemen. Ik ga gerust lekker veel tijd nemen zelfs om tot me door te kunnen laten dringen: poeh, poeh, nou, nou, het was me wat. Wat een reis, wat een avontuur! Een ambitieus doel is werkelijkheid geworden. Missie volbracht. Respect!

 

Zo dadelijk gaat mevrouw de adviseur precies doen wat ze adviseert … memoreren, beseffen én genieten!

2 reacties op “Respect

Reageren uitgeschakeld.