Presenteren  

 

Laat je zien zodat je gezien wordt

 

Het motto van deze training is gezien worden. Dat vinden veel mensen in de regel nogal spannend. Toch is dat juist de essentie van presenteren. Laat je zien. Jezelf laten zien voedt je geloofwaardigheid. Dat is presenteren met impact! Geloofwaardigheid is hét middel om mensen aan je te binden. Dat het goed mis kan gaan met grote schade als gevolg kunt u lezen als u op deze link klikt: https://www.minevanwychen.nl/ontslag-wegens-overgeven/

 

Natuurlijk helpt het als je beschikt over goede presentatietechnieken. Daar werken we natuurlijk ook aan. Een goede techniek geeft je houvast. Maar waar je het meest aan hebt, is ervaren dat het je nog sterker maakt als je jezelf bent én laat zien. Het is je eigen enthousiasme over jezelf, je dienst of product dat de toehoorder aan je bindt.

 

Je kunt je vele blunders veroorloven op presentatietechnieken zolang de rest maar klopt. Wat is de rest? De rest is je geloofwaardigheid. Daar kun je je geen enkele blunder veroorloven. Laat je ruimte voor twijfel ontstaan? Dan moet je hard werken dit recht te breien. Maar geloven mensen je niet? Dan houdt het op.

 

Dan heb je no deal.