Niet zo happy …

1 januari 2017

 

Een vriendin vroeg me laatst hoe het toch mogelijk was dat ik altijd ook de positieve zijde van negatieve situaties kan zien. Ik schoot in de lach. ‘Denk je dat echt?’ Ja, dat dacht ze echt. Onwillekeurig gaan mijn gedachten terug naar een blog die ik eerder schreef en niet eerder heb geplaatst. Bij deze …. Zodat het duidelijk is dat ik wel degelijk gefrustreerd kan zijn. Want ook in mijn leven gebeuren er dingen waar ik geen grip op lijk te hebben en mij tot frustratie kunnen brengen. Dan voel ik me geplaagd en getergd omdat er niet zomaar van alles gebeurd waar ik naar uitkijk. Soms zit het leven tegen … ook het mijne. Zeker die bewuste dag toen ik onderstaande blog schreef. 🙂

 

Vandaag is niet mijn happy-dag

De Happinez ligt op de mat als ik binnenkom. Mijn humeur is vandaag alles behalve stralend. Al bij het zien van het woord Happinez gaan mijn stekels omhoog. Ik denk: welja, natuurlijk, happy zijn!

 

In de Happinez staat iedere 2 maanden te lezen hoe je totaal gelukkig kan worden. Het tijdschrift kan me vaak inspireren en soms ook aanzetten tot frustratie. Want soms voel ik me niet happy. Vandaag is soms. Een zure gedacht ontspringt in mijn hoofd. ‘Lazer op met je Happy. Happy? Vandaag Nie!’

 

Marinerend in zelfmedelijden blader ik willekeurig door het tijdschrift en zie de koppen van de artikelen. ”Hoe je je hart kan volgen”, “Mediteren als missie”, “Groeien, bloeien en delen”, “ Dat is de zin van het leven”. Ben je niet happy? Wil je nog happier worden? Kan hoor, daar zijn allerlei cursussen voor. Zoals: Happinez en schoonheid, Voluit Leven, Verlicht en Verlost, Bruisen van Energie. O, deze is ook leuk. Moeiteloos leven. En natuurlijk, hoe kan het ook anders, Het geheim van Levenslust. Die cursus zou ik zeker moeten volgen. Het kan niet op. Dit alles natuurlijk te completeren met de cursus: laat je talenten bloeien.

 

Dan kan je nog leren hoe het nou werkelijk zit met de ware liefde…. Welja! wrijf het er maar in! Altijd leuk om te lezen als je single bent! Nee, dan deze: spiritueel afvallen. Natuurlijk, die mag niet ontbreken! Dan nog vijf pagina’s met advertenties van allerlei cursussen die je nog meer kan volgen zodat je zo vrij als een vogel én met totale moeiteloosheid alle levensdoelen kan bereiken. Mooi, dat is misschien dan meteen het antwoord op mijn leven nu. Ik moet me gewoon te pletter cursussen en dan zal het allemaal wel goed komen met me.

 

Voor de rest nog een pagina of drie gevuld met mooie spullen die je kan kopen. Van Tibetaanse kettingen, armbanden en ringen tot uit zeldzaam hout vervaardigde lijstje om aan de muur te hangen. En er is nog meer! Voor slechts 42,50 kan ik de Happinez agenda kopen die gevuld is met prachtige foto’s (van plekken waarvan ik voorzie dat ik geen tickets kan kopen om daar zelf naar toe te reizen) en voorzien van mooie illustraties, wijsheden en spreuken. Halleluja! Als ik daar nog niet happy van wordt?!

 

Ik voel me niet Zen en niet Happy … Verhip! Dat is vast het euvel?! Dat is ook meteen dé oplossingen natuurlijk voor mijn chagrijnige dag. Moet ik maar Zen en Happy wezen. Zou ik meteen niet meer zo zuur zijn.

 

Inderdaad … ik ben wat bitter vandaag.

 

Weet je wat? Ik besluit gewoon dat frustratie ook Zen is! 🙂 Met dit besluit voel ik meteen een stuk happier!