Van die dingen … 

 

Iedere maand ongeveer schrijf ik voor de zaterdagkrant van De Gelderlander een column. Dat doe ik met veel plezier. Het onderwerp is altijd een stelling die door de redactie wordt aangereikt. Omdat niet iedereen De Gelderlander leest heb ik ze ook op mijn site geplaatst. Hieronder de laatste van 2017, veel leesplezier. Voor de andere columns zie: Recent in het nieuws bij Columns De Gelderlander, of klik op deze link https://www.minevanwychen.nl/category/columns-de-gelderlander/

 

 

De stelling van de Gelderlander dec 2017:
Het is heel verstandig goede voornemens te maken.

 

 

Weer niet gelukt …

 

Na jaren van frustratie en zelfverwijt ‘weer niet gelukt!’ heb ik nog maar één voornemen. Dit voornemen is zeer overzichtelijk, goed te doen en lukt me wel. Welke? Geen. Geen voornemens leveren me veel op. Schuldgevoelens omtrent het niet slagen in: meer sporten, mega omzet, eindelijk die leuke man vinden, eindeloos geduld met mijn puberdochter, attenter zijn naar familie en vrienden, zijn daarmee van de baan. Heerlijk. Wat een rust! Geen stress, frustratie of schuldgevoelens zijn overigens heel gezond voor lijf en geest. Mooi meegenomen toch? Het heeft even geduurd maar ik ben erachter. Wanneer het mijn tijd is om een innerlijk verlangen of doel waar te maken doe ik het toch wel. Dan is het geen voornemen meer, maar een besluit. Mijn voornemens stranden vaak, besluiten aanmerkelijk minder. Ik wens iedereen een fantastisch 2018 en veel plezierige besluiten.