Boek & Blogs

 

Alles eindigt in een punt

(Jules Deelder)

 

Mine schrijft korte verhalen, artikelen en columns over werkgerelateerde vraagstukken, vriendschap, opvoedingsproblematiek, relaties en communicatie tussen mannen en vrouwen. Haar columns zijn in diverse bladen en media gepubliceerd.

 

Voorjaar 2014 verscheen Mine’s eerste boek bij uitgeverij Scriptum. In ‘Jij redt het wel’ verhaalt Mine over wat zij zelf noemt ‘wat je zo allemaal meemaakt in het wild als je man kanker krijgt, overlijdt en je weduwe en alleenstaande ouder wordt met een eigen bedrijf’.

 

In mei 2000 wordt dochter Emma geboren. Haar man krijgt rond de geboorte klachten en amper twee maanden later wordt kanker vastgesteld. Ook is duidelijk dat haar man dit niet zal overleven. Nieuw leven en dood worden zo met elkaar verbonden. Mine is de verbinding daartussen. Op 5 mei 2002 overlijdt haar man.

 

 

Haar boek is een reisgids geworden over (over)leven in het land van rouw. Maar gaat ook over wat het vraagt om weer terug te keren naar het land der levenden. Een aangrijpend en indrukwekkend verhaal, met een ‘rauw recht-voor-zijn-raap-randje’ waarin de lach wordt toegelaten. Mine: ‘Niet dat er iets grappig was. Of er ook maar iets te lachen viel. Toch waren sommige situaties zo bizar, zo absurd dat ik er wel humor in moest blazen om het daarmee iets lichter te maken. Het leven was al zwaar genoeg, meer dan. Als ik de humor in alle ellende niet had kunnen vinden, had ik het zeker niet gered.’